Prehrambeno-higijenski paketi i školski pribor za socijalno ugrožene

Srijeda, 02.03.2022.g.

Kompenzacioni fond RS, posredstvom Ministarstva za trgovinu i turizam, obezbijedio je 30 prehrambeno-higijenskih paketa za korisnike stalne novčane pomoći trebinjskog Centra za socijalni rad.

Direktor, Centra za socijalni rad, Zoran Anđušić rekao je za Radio Trebinje da je počela podjela paketa, koja će trajati narednih desetak dana. „Paketi sadrže 25 kilograma brašna, dva litra ulja, so, šećer i tri kilograma deterdženta za veš. Naš tim za pomoć  i njegu u kući, koji stalno obilazi korisnike, nosi pakete na kućne adrese“, naveo je on.

Anđušić je najavio da će u ponedjeljak, 7. marta, trebinjski Centar za socijalni rad podijeliti pedeset kompleta školskog pribora: ruksaka, pernica, svesaka, kišobrana, korisnicima iz socijalno ugroženih kategorija.

Ovaj projekat, pod nazivom „Plan zaštite i spašavanja u vanrednim okolnostima“, realizovan je u saradnji sa UNICEF-om, koji je nakon dobre ocjene plana, dodijelio određeni novac za našu javnu ustanovu i stalne korisnike usluga Centra. Od ovog novca smo nabavili i pet računara, četiri štampača i jedan mobilni štampač, koji će poslužiti našim stručnim radnicima da na terenu mogu  pružati usluge osobama koji nisu u mogućnosti da dođu u Centar za socijalni rad, što je obostrana korist  i nama i korisnicima“, istakao je direktor trebinjskog Centra za socijalni rad za Radio Trebinje.

On je za ponedjeljak najavio i predstavljanje rezultata projekta „Kvalitetniji život osoba treće životne dobi“, realizovan u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite RS, a  u okviru koga su nakon više od pola vijeka, promijenjeni otvori na prostorijama Dnevnog centra, kako bi boravak u ovim prostorijama bio udobniji za najstariju populaciju.

U trebinjskom Centru za socijalni rad kažu da se i dalje građani najviše obraćaju za jednokratnu novčanu pomoć, lani je bilo 277 takvih korisnika, a visina pomoći se kretala od 70 do 150 KM.

 

Comments are closed.