Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Utorak, 09.10.2018

Povodom 1. Oktobra  Međunarodnog dana starijih osoba i Nedjelje starih (koja se iove godine tradicionalno obilježila od 01.10.-05.10.2018.), JU Centar za socijalni rad Trebinje proveo je niz aktivnosti i programa kojima je  želio da skrene pažnju javnosti na značaji ulogu najstarije populacije u našem gradu. Nedjelja starijih osoba održana je pod motom „Sunčana jesen našeg života“.

Na svečanosti povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba 1.10.2018. godine u  Dnevnom  centru za stare osobe prisustvovali su predstavnici iz Gradske uprave kao i direktora javnih ustanova i preduzeća sa kojima JU Centar za socijalni rad sarađuje- direktori osnovnih škola, zdravstvenih ustanova, vrtića, doma penzionera, sekretar Crvenog krsta Trebinje, preduzeća „Radnik“, predstavnici udruženja,..

Program obilježavanja Nedjelje starijih osoba bio je ispunjen nizom aktivnosti: druženje starijih osoba iz Petrovog Polja, Lastve i korisnica Dnevnog centra, izložba ručnih radova korisnica usluga Dnevnog centra, posjeta starim osobama u njihovim domovima od strane korisnica Dnevnog centra, posjeta djece iz vrtića, osnovnih škola i djece iz muzičke škole uz prigodan program, posjeta djece i omladine iz CDPP Dnevnom centru, nastup članova folkolora ANI „Jovan Dučić“, posjeta i razgovor profesionalaca i volontera GOCK Trebinje sa korisnicama usluga Dnevnog centra te zajedničke posjete starim i iznemoglim licima, besplatna kontrola osnovnih zdravstvenih parametara za sve sugrađane treće životne dobi, kao i radionica na temu „Položaj osoba treće životne dobi i njihova prava“.

 

 

Comments are closed.