Понедjељак - Петак: 7.00 - 15.00 часова

Дани социјалне,породичне и дјечије заштите

18.05.2023.

Савез удружења стручних радника социјалне дјелатности из Републике Српске у сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите РС, уз подршку  Мисије OSCE-a у БиХ у периоду од 16.05. – 17.05.2023. године организовао је годишњи стручни скуп у Граду Добоју под називом Дани социјалне, породичне и дјечије заштите. Овогодишњи стручни скуп носио је назив „У сусрет новом Породичном закону“.

 

Представници ЈУ „Центар за социјални рад“ Требиње учествовали су на наведеном стручном скупу  на коме се говорило се о новинама у новом Породичном закону РС, најчешћим изазовима стручних радника у поступцима регулисања родитељских права и дужности, а представљени су и нови концепти у социјалној заштити: проширена права, право помоћи и његе у кући, те друштвено предузетништво и интегрисано вођење случаја. Такође, представљене су и нове перспективе установа за смјештај.

Представници ЈУ „Центар за социјални рад“ Требиње одржали су и презентацију права на помоћ и његу у кући у РС, приказавши историјат развоја наведеног права код ЈУ „Центар за социјални рад“ Требиње, као пиониром у развоју помоћи и његе у кући у РС.

 

Овај догађај окупио је велики број стручњака из поменутих области, представнике Министарства здравља и социјалне заштите РС, представнике OSCE-a, Дјечијег дома Рада Врањешевић, Завода за лица са потешкоћама Вишеград, Дома за старија лица Приједор те стручне раднике Центара за социјални рад (Требиње, Бања Лука, Модрича, Пале, Бијељина, Зворник, Приједор, Шамац, Лакташи,  Добој и др.).