Понедjељак - Петак: 7.00 - 15.00 часова

Донација породице Галеб

23.11.2021.

Требињска породица Галеб, која већ више од седам деценија живи у Америци, уручила је донацију својим социјално угроженим суграђанима у висини од двадесетак хиљада марака.

„Слободан Галеб је човјек великог срца, велики хуманиста и он се труди својски да и остале људе анимира у акцију.

Такође бих апеловао на наше људе одавде да се укључе у ову акцију, јер мислим да Центар за социјални рад својим трудом и предалаштвом заслужује да им се помогне, јер много је корисника овдје, а за ове људе би то значило много“, нагласио је Матијашевић.

Милорад Матијашевић из Херцег Новог данас је у име свог ујака, Слободана Галеба, Требињца из САД у Дневном центру за старе особе у Требињу уручио новчану помоћ за социјално најугроженије породице из Требиња, у износу од око 20 хиљада конвертибилних марака.

Овим је настављена хумана традиција Слободана Галеба, познатог хуманисте који донира новац намијењен најугроженијим на овим просторима.

Зоран Анђушић, директор Центра за социјални рад из Требиња напоменуо је да породица Галеб већ дужи низ година поклања значајна средстава за најугроженије породице из Требиња.

„Овај пут обухваћено је 120 најугроженијих корисника, којима је додијељена новчана помоћ у износу од 100 односно 200 KМ. Мислим да ће ова новчана средства доћи у породице којима је помоћ напотребнија и обрадовати многе домове у Требињу. Десет корисника добило је и огрјев у износу од по 300 KМ“, истакао је Анђушић.

Слађана Скочајић, начелник Одјељења за културу, породицу, спорт и образовање у Градској управи захвалила се у име градоначелника Мирка Ћурића на вриједној донацији породици Галеб и рекла да град Требиње води рачуна и да неће заборавити потребе најугроженијих породица.

„Врата су вам увијек отворена, ми настојимо препознати све потребе, али помажемо у складу са својим могућностима свима који нам се обрате. Имамо емпатију да се дисфункционалне породице помогну и то ћемо увијек радити“, рекла је Слађана Скочајић.