Понедjељак - Петак: 7.00 - 15.00 часова

Gradonačelnik posjetio nepokretne žene u naselju Crnač u Petrovom polju

10.03.2014.

Petak, 7.3.2014. godine

Povodom Međunarodnog praznika – dana žena 8. marta, Gradonačelnik Trebinja, Slavko Vučurević, danas je, zajedno sa predstavnicima Centra za socijalni rad posjetio domove socijalno ugroženih – nepokretnih žena, koje nemaju bližih srodnika i o kojima se stara Centar za socijalni rad, a koje su korisnica prava i  usluga Centra za socijalni rad i koje žive u alternativnom smještaju u naselju Crnač u Petrovom Polju.
Prilikom ovih posjeta gradonačelnik je za deset korisnica uručio novčane iznose u visini od 50,00 KM i cvijeće.

Gradonačelnik Trebinja rekao je: da mu je drago što je sa predstavnicima Centra za socijalni rad obišao najugroženije kategorije, odnosno žene koje su socijalno ugrožene, nepokretne i koje nemaju krvnih srodnika. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da Centar za socijalni rad, zaista, vodi računa o ovim kategorijama, te pruža usluge kako bi se ovim korisnicama život olakšao.

Direktorica Centra za socijalni rad, Mila Marić,  istakla je da stručni radnici Centra redovno obilaze korisnice, te da Centar pruža materijalnu, zdravstvenu i drugu pomoć ovim licima.

“Naši radnici su svake sedmice na terenu i imaju vrlo prisan odnos sa korisnicama, međutim ovo je prva posjeta u kojoj jedan gradonačelnik ispred Gradske uprave posjećuje pripadnice ovih kategorija.” – rekla je Marićeva naglašavajući da ranije gradski zvaničnici nisu obilazili ove kategorije. Marićeva je dodala da je današnja posjeta gradonačelnika za svaku pohvalu, te da se socijalna situacija može najbolje procijeniti direktnim uvidom u aktuelne probleme.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA