Понедjељак - Петак: 7.00 - 15.00 часова

Izložba unikatnih proizvoda „Sunčane radionice“ i promocija promotivnog materijala

15.07.2011.

Petak,15.7. 2011. godine

Centar za socijalni rad Trebinje i Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama „Sunce nam je zajedničko“ Trebinje partneri u projektu, Osobe sa invaliditetom u središtu društvene kohezije „Sunčane radionice“, koji finansira Evropska unija u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) Prekograničnog programa Bosna i Hercegovina i Crna Gora, danas su, u Centru za djecu sa posebnim potrebama, održali izložbu unikatnih prizvoda i promociju promotivnog materijala, urađenog u okviru projekta.

Projekat se provodi u partnerstvu sa Udruženjem za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju Nikšić i Zavodom za zapošljavanje Crne Gore – Biro rada Nikšić.


Na izložbi su prikazani proizvodi od keramike, platna, drveta, oslikano staklo, nakit i cvijeće, koji su nastali u toku radne okupacije korisnika u radnim radionicama, kao i promotivni materijal kojim se promovišu ljudska prava, koji uključuje: plakat, letak – ljudska prava OSI, afiša – partnerstvo omogućava razvoj dobre prakse i bolje usluge za korisnike, vodič kroz prava na rad i zapošljavanje OSI u Republici Srpskoj, kao i katalog unikatnih proizvoda „Sunčane radionice“.

Današnju izložbu posjetili su Načelnik Opštine Trebinje  dr Dobroslav Ćuk i predsjednik SO Trebinje Veselin Savić sa saradnicima, korisnice usluga DC za stare, omladina i podmladak Crvenog krsta Trebinje, građani Trebinja, te predstavnici medija.


Prigodan program za korisnike i posjetioce izložbe priredila je omladina i podmladak Crvenog krsta Trebinje, koji su se sa korisnicima usluga CDPP-ea družila uz pjesmu i igru.