Понедjељак - Петак: 7.00 - 15.00 часова

Jednodnevna posjeta korisnika i aktera iz Trebinja Nikšiću

24.06.2011.

Petak, 24.6.2011. godine

U četvrtak 23.6. 2011. godine u okviru projekta Osobe sa invaliditetom u središtu društvene kohezije „Sunčane radionice“, sufinansiran od Evropske unije, a koji provode Centar za socijalni rad Trebinje i Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama „Sunce nam je zajedničko“ Trebinje i partnerske organizacije iz Nikšića – Udruženje za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju Nikšić  i  Zavod za zapošljavanje Crne Gore – Biro rada Nikšić, korisnici i akteri projekta iz Trebinja obavili su jednodnevnu posjetu Nikšiću.

Prilikom posjete organizovan je niz aktivnosti: razmjena iskustava, sportski susreti, izložba proizvoda proizvedenih u radnim radionicama u Trebinju i Nikšiću, posjeta Muzeju i obilazak Saborne crkve u Nikšiću, te druženje korisnika..

U okviru posjete održan je i okrugli sto na temu: „Razmjena iskustava – Realizacija aktivnosti i Izvještaj o evaluaciji opravdanosti i koristima realizovanih aktivnosti u projektu“.

Pored korisnika i aktera projekta u Trebinju i Nikšiću okruglom stolu su prisustvovali Predsjednik SO Trebinje Veselin Savić i Presjednik opštine Nikšić Nebojša Radojičić, koji su pozdravili prisutne i istakli značaj ovog projekta i prekogranične saradnje u okviru Instrumenta za predpristupnu podršku (IPA) Prekograničnog programa Bosna i Hercegovina i Crna Gora koje finansira Evropska unija .


Na okruglom stolu je prikazan i promotivni materijal koji je urađen u okviru projekta (letak, afiša, vodič, plakat).