Понедjељак - Петак: 7.00 - 15.00 часова

Jednodnevna posjeta socijalnih aktera iz Nikšića Trebinju

28.09.2011.

Utorak,27.9.2011.godine

U okviru realizacije projekta Osobe sa invaliditetom u središtu društvene kohezije „Sunčane radionice“ koji finansira Evropska unija, a provode ga Centar za socijalni rad Trebinje i Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama „Sunce nam je zajedničko“ u partnerstvu sa Udruženjem za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju Nikšić i Zavodom za zapošljavanje Crne Gore – Biro rada Nikšić, u ponedjeljak 26.9. 2011. godine realizovana je jednodnevna posjeta osoba sa invaliditetom, članova njihovih porodica, stručnih osoba-voditelja radionica, stručnih radnika  i drugih socijalnih aktera iz Nikšića Trebinju.

 

U okviru posjete održan je okrugli sto na temu: „Razmjena iskustava Trebinja i Nikšića i razgovori o novim partnerskim sporazumima“. Učesnici okruglog stola (31 učesnik) su naglasili da su ciljevi postavljeni projektom i to: što veća integrisanost i uključenost osoba sa invaliditetom, kroz proces njihove edukacije, radnog angažovanja, uključivanja u aktivnosti društvenog karaktera, druženje, posjete, turističke sadržaje, i drugo, ostvareni“.

 

Osim okruglog stola, u sklopu jednodnevnog druženja, za goste iz Crne Gore priređene su i druge aktivnosti – obilazak CDPP, sportske aktivnosti i takmičenja, izložba radova proizvedenih u radnim radionicama u Trebinju i Nikšiću, te obilazak kulturno istorijskih znamenitosti Trebinja i posjete Muzeju Hercegovine.