Понедjељак - Петак: 7.00 - 15.00 часова

Mеђународни дан старих особа

01.10.2021.

Међународни дан старијих особа 1. Октобар, прогласила је Главна Скупштина Уједињених народа 14. децембра 1990. године како би се нагласила важност осигуравања животне средине која се може прилагодити потребама и способностима становника треће доби.

ЈУ Центар за социјални рад Требиње пружа читав сет права и услуга за наше старије суграђане: право на новчану помоћ, право на једнократну новчану помоћ, право на дневно збрињавање, помоћ и његу у кући, додатак за помоћ и његу другог лица, збрињавање у хранитељску породицу, смјештај у установе социјалне заштите,.. Корисницима се пружају и различите услуге у зависности од њихових потреба: од  дистрибуције готових оброка из Народне кухиње, обављања послова у заједници до заједничких дружења у нашој организационој јединици, Дневном центру за старе особе.  Сва права корисника која се изражавају у новчаном износу редовно се исплаћују захваљујући Граду Требиње и ресорном министарству.

Због посебних околности изазваних појавом обољења COVID и поштујући препоручене епидемиолошке мјере ове године нешто другачије се обиљежава данашњи дан и Недјеља старијих особа. За наше  кориснике смјештене у ЈУ Дом пензионера Требиње додјељени су поклони, а за кориснике услуга Дневног центра за старе уприличено је дружење и организован је излет.

У сарадњи са ГО Црвеног крста Требиње и Колом српских сестара реализују се кућне посјете старим, самачким домаћинствима уз пригодне поклоне и разговор са корисницима на терену.

„Особе старије од 65 година најчешће се сусрећу са болешћу, усамљеношћу и сиромаштвом. Предузимамо све мјере како би наши корисници имали достојанствену старост, а наравно све уз подршку нашег оснивача Града Требиња, који финансијски подржава права и услуге за наше кориснике. Ово је прилика да нашим најстаријим суграђанима честитамо празник и пожелимо добро здравље и још пуно лијепих тренутака. – поручује в.д.- директор-а ЈУ Центар за социјални рад Требиње, господин Зоран Анђушић.