Понедjељак - Петак: 7.00 - 15.00 часова

Obavještenje

13.09.2011.

Ponedjeljak, 12.9.2011. godine

Okrugli sto sa poslodavcima, tema: Zapošljavanje osoba sa invaliditetom 

Centar za socijalni rad Trebinje i Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama „Sunce nam je zajedničko“ Trebinje, partneri u projektu Osobe sa invaliditetom u središtu društvene kohezije „Sunčane radionice“, koji finansira Evropska unija, 22. septembra 2011. godine, organizuju okrugli sto sa  poslodavcima sa početkom u 10 časova, u Dnevnom centru za stare osobe Trebinje (bivša kasarna Vojske RS).

Tema okruglog stola je „Zapošljavanje osoba sa invaliditetom“, a cilj okruglog stola je da se poslodavci upoznaju sa Zakonom o zapošljavanju OSI, da im se prezentuju njihove obaveze u tom poslu, kao i kapaciteti osoba sa invaliditetom za rad i proizvodi koji nastaju u radnim radionicama. Prezentovaće se i ideje o mogućnostima ugovoranja za proizvodnju i distribuciju proizvoda, odnosno za razvoj kooperativa.

Učesnici okruglog stola su poslodavci, osobe sa invaliditetom, stručni radnici Centra za socijalni rad Trebinje, predstavnici organizacija koje okupljaju osobe sa invaliditetom, predstavnici  opštine Trebinje, predstavnici partnerskih organizacija u projektu.

Projekat se realizuje u partnerstvu sa Udruženjem za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju Nikšić  i  Zavodom za zapošljavanje Crne Gore – Biro rada Nikšić a u okviru Programa prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora.