Понедjељак - Петак: 7.00 - 15.00 часова

Обиљежен Међународни дан старијих особа

09.10.2019.

Поводом 1. Октобра Међународног дана старијих особа и Недјеље старих (која се иове године традиционално обиљежила од 1.10-5.10.2018), ЈУ Центар за социјални рад Требиње провео је низ активности и програма којима је желио да скрене пажњу јавности на значаји улогу најстарије популације у нашем граду. Недјеља старијих особа одржана је под мотом „Сунчана јесен нашег живота“.

На свечаности поводом обиљежавања Међународног дана старијих особа 1.10.2018. године у Дневном центру за старе особе присуствовали су представници из Градске управе као и директора јавних установа и предузећа са којима ЈУ Центар за социјални рад сарађује- директори основних школа, здравствених установа, вртића, дома пензионера, секретар Црвеног крста Требиње, предузећа „Радник“, представници удружења…

Програм обиљежавања Недјеље старијих особа био је испуњен низом активности: дружење старијих особа из Петровог Поља, Ластве и корисница Дневног центра, изложба ручних радова корисница услуга Дневног центра, посјета старим особама у њиховим домовима од стране корисница Дневног центра, посјета дјеце из вртића, основних школа и дјеце из музичке школе уз пригодан програм, посјета дјеце и омладине из ЦДПП Дневном центру, наступ чланова фолколора АНИ „Јован Дучић“, посјета и разговор професионалаца и волонтера ГОЦК Требиње са корисницама услуга Дневног центра те заједничке посјете старим и изнемоглим лицима, бесплатна контрола основних здравствених параметара за све суграђане треће животне доби, као и радионица на тему „Положај особа треће животне доби и њихова права“.