Понедjељак - Петак: 7.00 - 15.00 часова

Obilježen Međunarodni Dan osoba sa invaliditetom

04.12.2013.

Srijeda, 4.12.2013. godine 

 U Trebinju je juče obilježen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, a tim povodom je Udruženje roditelja djece i omladine  sa posebnim potrebama „Sunce nam je zajedničko“ organizovalo okrugli sto na temu “Zapošljavanje – najbolji način zbrinjavanja i socijalnog uključivanja za korisnike i za društvo“, u okviru istoimenog projekta koji finansira Fondacija za socijalno uključivanje. Na okruglom stolu se razgovaralo o problemima sa kojima se suočavaju OSI i načinom njihovog rješavanja, zakonskoj regulativi u ovoj oblasti, a posebno o mogućnostima zapošljavanja ove populacije, što je istaknuto kao najveći problem.

Okruglom stolu prisustvovali su predstavnici organizacija i udruženja koja okupljaju OSI, gradonačelnik Slavko Vučurević, predsjednik Skupštine Grada dr Slobodan Prtilo, predstavnici JU CSR Trebinje, odbornici skupštine Grada i OSI iz pojedinih udruženja.

Međunarodni Dan osoba sa invaliditetom, ustanovljen je od strane Generalne skupštine UN-a 1982. godine. Obilježavanje Dana osoba sa invaliditetom ima za cilj promociju razumijevanja problema osoba sa invaliditetom i podizanje svijesti o svim problemima sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom i njihovo integrisanje u društvo.