Понедjељак - Петак: 7.00 - 15.00 часова

Obilježen Međunarodni dan starih

01.10.2012.

Ponedjeljak, 1.10.2012.

Povodom 1. oktobra, Međunarodnog dana starijih osoba, i Nedjelje starih (od 1. do 6.10.2012. godine), Centar za socijalni rad Trebinje sa partnerima ( OŠ Vuka Karadžić i GKUD  „Alat SL“ Trebinje)  priredio je niz aktivnosti i programa kojima želi da skrene pažnju javnosti na probleme najstarije populacije u našem gradu.

 

 

 

 

 

 

U okviru Nedjelje starih, koja se obilježava pod motom „Brigom do aktivnog starenja“ danas je u Dnevnom centru za stare osobe organizovana Otvorena kuća, u okviru koje je priređena izložba ručnih radova Petre Dubljević, korisnica usluga Dnevnog centra, nastup članova GKUD  „Alat SL“ Trebinje , te druženje starih osoba iz Lastve i Trebinja.

 

 

 

 

 

Obraćajući se prisutnim i čestitajući praznik starih osoba, gradonačelnik grada Trebinje dr Dobroslav Ćuk je rekao da malo sredina u okruženju imaju kutak u kome stare osobe zadovoljavaju svoje spoecifične potrebe, dodavši da je lokalna zajednica, naročito poslednjih godina, uz dobro uspostavljen i organizovan sistem socijalne zaštite, učinila značajne korake u stvaranju i njegovanju humanijih odnosa prema starima, i poboljšanju uslova u kojima žive.

 

 

 

 

 

 

 

Aktivnosti, u okviru obilježavanja Nedelje starih, nastavljene su i narednih dana posjetom korisnica usluga DC Trebinje starim samohranim osobama i posjetom djece iz  trebinjskih vrtića DC za stare.