Понедjељак - Петак: 7.00 - 15.00 часова

Obilježen Međunarodni dan starih osoba

04.10.2010.

Petak, 1.10. 2010. godine

Prigodnim programom, koji je priređen, u Dnevnom centru za stare osobe Trebinje  uobilježen je 1. oktobar, Međunarodni dan starih osoba.

U ime Centra za socijalni rad, u čijem sklopu djeluje trebinjski Dnevni centar, prisutne korisnike usluga  DC i goste  pozdravila je direktor CSR  mr Mira Ćuk, ističući da se u Trebinju već duže godina organizuje program tokom cijele sedmice posvećen starim osobama. Ona je istakla , da je starenje stanovništvo evidentan  demografski problem u svim zemljama razvijenog svijeta, što iziskuje viši stepen društvene brige i odgovornosti prema sve brojnijoj populaciji najstarijih. “ Jedan od koraka u tom pravcu je i osnivanje Dnevnog centra za stare osobe u Trebinju. U Centru dnevno boravi 20 do 25 naših najstarijih sugrađana, sa organizovanim programom aktivnosti, od druženja i zabave, kulturnih sadržaja, narodne radinosti, edukativnih radionica, do organizovanih izleta i posjeta, uz zdravstveni i psihosocijalni stručni nadzor“, istakla je Mira Ćuk.

Međunarodni dan starih osoba prisutnima je čestitao i načelnik Opštine Trebinje dr Dobroslav Ćuk, koji je istakao da je u Trebinju nivo socijalne zaštite na zavidnom nivou i organizovan prema visokim standardima. Međunarodni dan starih osoba čestitala je i v.d. načelnik odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Željka Kraljević.

U okviru, današnjeg, programa priređena je izložba fotografija sa  provedenih aktivnosti u dnevnim centrima Trebinje i Lastva iz prethodnih godina, te izložba ljekovitog bilja sakupljenog na izletima u prirodi, koje priredilo Kolo srpskih sestara Trebinje.
U zabavnom dijelu programa nastupio je Plesni klub „Maris“,

Prije zvaničnog programa  obilježavanja Međunarodnog dana starih osoba organizovana je i  besplatna kontrola krvnog pritiska i šećera u krvi, za korisnike usluga Dnevnog centra i građane koji su danas posjetili DC.