Понедjељак - Петак: 7.00 - 15.00 часова

Obilježen Međunarodni dan starih

04.10.2011.

Utorak, 4.10.2011.

Povodom 1. oktobra, Međunarodnog dana starih osoba, i Nedjelje starih (od 3. do 7.10.2011. godine), Centar za socijalni rad Trebinje sa partnerima priredio je niz aktivnosti i programa kojima želi da skrene pažnju javnosti na probleme ove populacije.

U okviru Nedjelje starih, koja se obilježava pod motom „Zlatna jesen života“,  juče je u Dnevnom centru za stare osobe organizovana Otvorena kuća, u okviru koje je priređena izložba ručnih radova korisnica Dnevnog centra, organizovana je i tombola, te druženje starih osoba iz Lastve i Trebinja.

 

Čestitajući praznik starih osoba, načelnik Opštine Trebinje dr Dobroslav Ćuk je rekao da malo sredina u okruženju imaju kutak u kome stare osobe zadovoljavaju svoje specifične potrebe, dodavši da je lokalna zajednica, naročito poslednjih godina, uz dobro uspostavljen i organizovan sistem socijalne zaštite, učinila značajne korake u stvaranju i njegovanju humanijih odnosa prema starima, kao i poboljšanju uslova u kojima žive.

 

U zabavnom dijelu današnje svečanosti nastupili su članovi GKUD „Alat SL“ Trebinje i učenici OŠ Vuk Karadžić.

Međunarodni dan starih osoba proglasile su Ujedinjene nacije 1990. godine, želeći na taj način pokazati da su starije osobe važni članovi svakog društva i kako bi potakli zemlje svijeta da omoguće uključivanje starijih osoba u društvo prema njihovim intelektualnim i fizičkim mogućnostima.

 

Aktivnosti, u okviru obilježavanja Nedelje starih, nastavljene su danas posjetom korisnica usluga DC Trebinje trebinjskim vrtićima i igraonicama.