Понедjељак - Петак: 7.00 - 15.00 часова

Obilježen Međunarodni dan volontera

05.12.2013.

Četvrtak, 5.12.2013. godine

Centar za socijalni rad Trebinje je, prigodnim aktivnostima, sa svojim partnerima, obilježio Međunarodni  dan volontera (5. decembar).

Povodom obilježavanja Međunarodnog  dana volontera u Dnevnom centru za stare osobe održana je radionica na temu: „Volonterizam i volonteri“. Radionici je prisustvovalo 30 volontera, a moderator radionice bila je Jadranka Zubčević, socijalni radnik u JU CSR Trebinje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nakon radionice volonteri su obišli tri stare samohrane osobe u Petovom Polju, Centar za djecu sa posebnim potrebama, Dječiji vrtić „Naša radost“ i Dječiji dnevni centari i tom prilikom su uručeni prigodni pokloni. Tokom naredne sedmice trebinjski volonteri će posjetiti još sedam starih samohranih osoba.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cilj obilježavanja ovog Dana je da se podstakne što veći broj ljudi, bez obzira na godine starosti, da ponude svoje volonterske usluge. Ljudi dobre volje, kako ih nazivaju, za svoj rad ne očekuju materijalnu nadoknadu, osim moralnu i društvenu satisfakciju, a pomaganje i posvećivanje vremena drugima smatraju izrazom ljudske humanosti, solidarnosti i uzajamnosti, kao i osjećanjem odgovornosti za svoju zajednicu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

U današnjoj akciji učestvovali su volonteri iz različitih organizacija: Odreda izviđača Trebinje, GKUD-a Alat Svislajon Trebinje, OŠ „Vuk Karadžić Trebinje i korisnice usluga DC za stare. Najmlađi volonter ima 12 godina, a najstariji 81 godinu.

Međunarodni dan volontera – 5. decembar se u svijetu obilježava od 1985. godine kao podsjećanje na dan kada je 1970. godine stvoren Program UN za volontere.