Понедjељак - Петак: 7.00 - 15.00 часова

Održan sastanak sa hraniteljima porodicama koje brinu o starim licima bez porodične podrške

23.08.2016.

Četvrtak, 21.7.2016. godine

U JU Centar za socijalni rad, danas, je održan sastanak sa hraniteljskim porodicama u koje brinu o 8 starih osoba bez porodične podrške i kojima je neophodna pomoć druge osobe.

Sa hraniteljima je razgovarano o međusobnim pravima i obavezama Centra i hraniteljskih porodica koje proističu iz ugovora o zbrinjavanju u hraniteljske porodice, a koji su zaključeni između Centra i hranitelja, o teškoćama sa kojima se susreću u radu i načinu njihovog prevazilaženja. Hranitelji su podnijeli izvještaje o svome radu za prethodnu godinu.

 JU CSR Trebinje hraniteljima izmiruje naknadu za rad, dva puta godišnje obezbjeđuje opremu za korisnika o kome brine hraniteljska porodica, redovno vrši obilazak korisnika i nadzor nad hranitetljstvom od strane stručnih radnika Centra, pruža stručnu pomoć hraniteljima i pomaže u rješavanju različitih problema.

 Pravo na zbrinjavanje u hraniteljsku porodicu ostvaruju stara lica bez porodične podrške, koja su upućena na pomoć druge osobe i djeca bez roditeljskog staranja. Ovim oblikom zaštite  obuhvaćeno je osam starih osoba o kojima brine sedam hraniteljskih porodica.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA