Понедjељак - Петак: 7.00 - 15.00 часова

Održan završni performans u okviru projekta „Bez granica–inkluzija, kultura i umjetnost“

16.05.2010.

U srijedu 5. maja završen je rad petodnevne radionice u okviru projekta „Bez granica–inkluzija, kultura i umjetnost“, koja je okupila osobe sa i bez hendikepa iz Herceg Novog, Mostara, Sarajeva, Bugojna, Travnika, Podgorice i Trebinja. Inicijator ovog regionalnog projekta, usmjerenog na integracije osoba sa invaliditetom u BiH, Crnoj Gori i Hrvatskoj, je Performa ars international/Međunarodni umjetnički forum iz Podgorice, a u Trebinju je  provoden uz podršku Centra za socijalniTrebinje.

U ovim radionicama učestvovalo je i 10 osoba sa invaliditetom iz Trebinja.

Sa plesnom grupom iz Amerike, na čelu sa umjetnicom Karen Petersen, učesnici radionice radili su na razvoju svojih vještina i plesa, a na završnom performansu  izveli osam, vlastitih, plesnih koreografija, i na taj način predstavili su vještine tehnika savremenog plesa i igre koju su stekli i savladali u toku petodnevne radionice.

„Proteklih 5 dana zajedno smo učili kako osobe sa invaliditetom mogu da se uključe u aktivnosti koje će im omogućiti da budu dio kulturnih dešavanja u svojoj sredini“, rekla je Mira Ćuk, direktor Centra za socijalni rad Trebinje.