Понедjељак - Петак: 7.00 - 15.00 часова

Održana radionica na temu:“Šta je to volonterizam i volonterizam u Republici Srpskoj“

28.11.2012.

Utorak, 27.11. 2012. godine

Povodom Međunarodnog dana volonterizma ( volontera) 5. decembra, koji se obilježava od 1985. godine, u organizaciji Centra za socijalni rad Trebinje održana je radionica na temu „Šta je to volonterizam i volonterizam u Republici Srpskoj“. Radionici su prisustvovali učenici Centra srednjih škola i OŠ Vuk Karadžić i korisnice usluga DC za stare. Radionica je imala za cilj da učesnike upozna sa pojmom volonterskog rada i osnovnim odredbama Zakona o volontiranju RS. Cilj obilježavanja 5. decembra,  Međunarodnog dana volontera, je da se sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učine vidljivim na lokalnom i nacionalnom nivou. Moderator radionice bila je Jadranka Zubčević socijalni radnik u CSR Trebinje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nakon održane radionice volonteri-učenici ove dvije škole, koje su inače partneri Centra u nizu akcija koje su provedene tokom godine, posjetili su pet samohranih porodica u našem gradu, družili se sa njima i uručili im prigodne poklone.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volonteri iz ovih škola  5. decembra će zajedno sa korisnicama usluga DC posjetiti i djecu sa posebnim potrebama u CDPP-eu u Trebinju.