Понедjељак - Петак: 7.00 - 15.00 часова

Породица Галеб помогла 170 породица у Требињу

11.11.2022.

У Дневном центру за старе особе у Требињу данас је Милорад Матијашевић из Херцег Новог у име Слободана Галеба, Требињца из САД уручио новчану помоћ за социјално најугроженије породице из Требиња, у износу од 20.000 КМ.

Милорад Матијашевић, сестрић Слободана Галеба каже да је повод доласка сваке године у Требиње да се херцеговачки народ помогне колико је могуће.

„Нашим гестом желимо да подстакнемо и остале људе добре воље који су у могућности да помогну породицама којима је потребна помоћ, како би им омогућили пристојан живот. Јер наше мало, њима је сигурно много“, навео је Матијашевић.

Зоран Анђушић, директор Центра за социјални рад из Требиња напоменуо је да породица Галеб већ дужи низ година поклања значајна средстава за најугроженије породице из Требиња.

„Овај пут обухваћено је 170 најугроженијих корисника, којима је додијељена новчана свота у износу од 100 односно 200 KМ, док смо са 300 КМ помогли нашој суграђанки Тамари Шупљеглав за лијечење ње и њене породице. У име Града Требиња и Центра за социјални рад велико хвала породици Галеб на вриједној донацији, ова помоћ ће добро доћи породицама којима је помоћ најпотребнија и обрадовати многе домове у Требињу“, навео је Анђушић.

Слободан Галеб је познати хуманиста херцеговачког поријекла, који већ деценијама живи у Америци, а међу свим другим доброчинствима, донирао је и новац за доградњу новог крила Болнице Требиње.