Понедjељак - Петак: 7.00 - 15.00 часова

Прехрамбено-хигијенски пакети и школски прибор за социјално угрожене

02.03.2022.

Компензациони фонд РС, посредством Министарства за трговину и туризам, обезбиједио је 30 прехрамбено-хигијенских пакета за кориснике сталне новчане помоћи требињског Центра за социјални рад.

Директор, Центра за социјални рад, Зоран Анђушић рекао је за Радио Требиње да је почела подјела пакета, која ће трајати наредних десетак дана. „Пакети садрже 25 килограма брашна, два литра уља, со, шећер и три килограма детерџента за веш. Наш тим за помоћ  и његу у кући, који стално обилази кориснике, носи пакете на кућне адресе“, навео је он.

Анђушић је најавио да ће у понедјељак, 7. марта, требињски Центар за социјални рад подијелити педесет комплета школског прибора: руксака, перница, свесака, кишобрана, корисницима из социјално угрожених категорија.

Овај пројекат, под називом „План заштите и спашавања у ванредним околностима“, реализован је у сарадњи са УНИЦЕФ-ом, који је након добре оцјене плана, додијелио одређени новац за нашу јавну установу и сталне кориснике услуга Центра. Од овог новца смо набавили и пет рачунара, четири штампача и један мобилни штампач, који ће послужити нашим стручним радницима да на терену могу  пружати услуге особама који нису у могућности да дођу у Центар за социјални рад, што је обострана корист  и нама и корисницима“, истакао је директор требињског Центра за социјални рад за Радио Требиње.

Он је за понедјељак најавио и представљање резултата пројекта „Квалитетнији живот особа треће животне доби“, реализован у сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите РС, а  у оквиру кога су након више од пола вијека, промијењени отвори на просторијама Дневног центра, како би боравак у овим просторијама био удобнији за најстарију популацију.

У требињском Центру за социјални рад кажу да се и даље грађани највише обраћају за једнократну новчану помоћ, лани је било 277 таквих корисника, а висина помоћи се кретала од 70 до 150 КМ.