Понедjељак - Петак: 7.00 - 15.00 часова

Прије 60 година напустио Требиње, госп.Касим-Камо Чустовић не заборавља суграђане, донирао 50.000 КМ за 166 породица

14.04.2022.

Госп.Касим Камо Чустовић, рођени Требињац и угледни офталмолог, који скоро шест деценија живи и ради у Швајцарској, данас је Центру за социјални рад Требиње уручио значајну новчану донацију од 50.000 марака за социјално угрожене категорије.

Зоран Анђушић, директор Центра за социјални рад Требиње истиче да ће од ове донације, по 300 марака добити 166 породица из категорија лица која су у хранитељским породицама, која су позната Центру и који су се највише обраћали за једнократну новчану помоћ те лица која примају само новчану помоћ.

Захваљујући госп. Чустовићу на овој значајној донацији Зоран Анђушић је истакао да је дивно што овако хумани људи постоје, те да им појединачне донације много значе у раду.

Госп.Касим – Камо Чустовић је сигуран да овај новац иде у праве руке.

„Овај новац који сада дајем сигуран сам да ће бити подијељен на прави начин, имам пуно повјерење у господина Анђушића и Центра за социјални рад. Радује ме да овај новац иде у руке оних којима је, заиста, потребан. Веома је важно данас бити човјек и сходно својим могућностима помагати људима којима је то потребно, без обзира на пол, расу и нацију“, навео је Чустовић.

Он је, како каже, и раније слао значајне новчане донације свом Требињу и Требињцима.

Директор ЈУ Центра за социјални рад је госп. Чустовићу уручио захвалницу за хуманост, разумјевање и подршку социјално угроженим категоријама у свом крају.

Госп. Чустовићу се захвалио и градоначелник Требиња Мирко Ћурић, наводећи да је ово доказ да без обзира на то што је прије скоро 60 година напустио родни крај –  никада није заборавио Требиње и своје суграђане.

Као знак пажње, Ћурић му је поклонио Званичну монографију града Требиња.