Понедjељак - Петак: 7.00 - 15.00 часова

Program materijalne pomoći korisnicima novčane pomoć i socijalno ugroženim porodicama

01.04.2014.

Utorak, 1.4.2014.godine

JU Centar za socijalni rad u okviru svojih planiranih aktivnosti, uz saglasnost gradonačelnika Trebinja, realizuje  Program materijalne pomoći korisnicima novčane pomoći i socijalno ugroženim  porodicama. Programom je obuhvaćeno 140 socijalno najugroženijih porodica kojima će biti dodijeljena materijalna pomoć.

Programom materijalne pomoći obuhvaćene su porodice sa različitim rizicima među kojima se posebno izdvajaju porodice sa maloljetnom djecom, njih 93 – gdje su oba roditelja nezaposlena ili imaju vrlo niska primanja, kao i nepotpune porodice i porodice koje brinu o licima sa invaliditetom ili problemima mentalnog zdravlja. U okviru ovih porodica 23 porodice imaju četvoro i više djece do dvanaest godina starosti, a Programom je obuhvaćeno  i 47 samohranih lica, korisnika redovne novčane pomoći, koja su bez porodične podrške.

Materijalna pomoć sastoji se od paketa prehrambenih i higijenskih proizvoda, a za porodice sa četvoro i više djece biće obezbjeđeni i paketi sa slatkišima.
S obzirom da se program realizuje uoči praznika Vaskrsa, uz prehrambene pakete socijalno ugroženim porodicama biće podijeljena vaskršnja jaja.