Понедjељак - Петак: 7.00 - 15.00 часова

Sastanak i radionica sa hraniteljskim porodicama

20.03.2014.

Četvrtak, 20.3.2014.godine

U JU Centar za socijalni rad, danas, je održan sastanak sa hraniteljskim porodicama u kojima su smještene stare osobe bez porodične podrške i kojima je neophodna pomoć druge osobe. Sastanku i razgovoru sa hraniteljima prisustvovala je v.d. direktor JU CSR Trebinje Mila Marić i voditelj radionice Jadranka Zubčević, socijalni radnik.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

Sa hraniteljima je održana i radionica na kojoj se razgovaralo o međusobnim pravima i obavezama Centra i hraniteljskih porodica koje proističu iz ugovora o zbrinjavanju u hraniteljske porodice koji su zaključeni između Centra i hranitelja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

CSR hraniteljima izmiruje naknadu za rad, odnosno pružanje svakodnevne pomoći korisniku u zadovoljavanju životnih potreba, obezbjeđuje odjeću, redovno vrši obilazak korisnika i nadzor nad hranitetljstvom od strane stručnih radnika Centra, pruža stručnu pomoć hraniteljima i pomaže u rješavanju različitih problema.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

Pravo na zbrinjavanje u hraniteljsku porodicu ostvaruju djeca bez roditeljskog staranja i stara lica bez porodične podrške, koja su upućena na pomoć druge osobe. Ovim oblikom zaštite  obuhvaćeno je devet starih osoba o kojima brine osam hraniteljskih porodica, kao i troje maloljetne djece.