Понедjељак - Петак: 7.00 - 15.00 часова

Započela realizacija projekta „Istraživanje stanja i potreba porodica u riziku sa posebnim akcentom na porodice sa nasiljem“

14.05.2012.

Petak, 11. maj 2012.godie

JU Centar za socijalni rad Trebinje u partnerstvu sa Odredom izviđača Trebinje, od 2.aprila 2012. godine realizuje projekat: “Istraživanje stanja i potreba porodica u riziku sa posebnim akcentom na porodice sa nasiljem.”, koji je finansijski podržan iz sredstava FIGAP programa. Implementacija projekta  traje šest mjeseci.

Ukupna vrijednost projekta je 45548,67KM od čega sredstva FIGAP- iznose 24982,07KM odnosno 54,85%, a ostatk sredstava je učešće Centra za socijalni rad.

Cilj projekta je  istraživanje i utvrđivanje stvarnog stanja i potreba porodica u riziku, sa akcentom na porodice sa ispoljenom disfunkcionalnošću i nasiljem, kako bi se razvile mjere i usluge u lokalnoj zajednici, u cilju adekvatnijeg  odgovora na potrebe porodica u riziku.

 

U okviru realizacije projekta anketirano je138 porodica, a obrada rezultata istraživanja je u toku. U toku maja održavaju su radionice u devetim razredima osnovnih škola i edukativne radionice u šest mjesnih zajednica.

 

Ovim projektom utvrdiće se stanje i potrebe najugroženijih porodica u Trebinju, izvršiće se senzibilizacija i podizanje svijesti lokalne zajednice o gender ravnopravnosti i problemima porodica u riziku, sa posebnim akcentom na porodice sa ispoljenim nasiljem i razviće se mjere i usluge za porodice u riziku i djecu iz tih porodica.