Понедjељак - Петак: 7.00 - 15.00 часова

Završen projekat „Živimo zajedno, otklonimo barijere, poštujmo dječija prava“

21.05.2012.

Srijeda,16.5.2012.godine

Koncertom korisnika usluga Centra za djecu sa posebnim potrebama, održanim danas u sali Muzičke škole Trebinje, završen je projekat LOD II (Projekat jačanja lokalne demokratije) „Živimo zajedno, otklonimo barijere, poštujmo dječija prava“. Projekat je implementiralo Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama „Sunce nam je zajedničko“ iz Trebinja u saradnji sa JU Centar za socijalni rad trebinje i JU za odgoj djece „Naša radost“.

 

 

 

 

 

 

Današnji koncert, na kome je nastupilo šestoro djece sa posebnim potrebama, održan je u  sklopu programa muzikoterapije.

Sredstva za implementaciju projkata su odobrena od strane Evropske unije, a projekat sprovodi UNDP. Inače, Trebinje je jedna od 15 opština u BiH, učesnica u projektu, finansiranog od strane Evropske Unije, uz podršku Ministarstva pravde BiH i UNDP, a u saradnji sa lokalnim zajednicama. Ukupan fond namjenjen ovim projektima iznosio je 1,5 miliona evra, a iz ovih sredstava, uz sufinansiranje opštine Trebinje, u iznosu od 15 %, realizovana su četiri projekta.

  

„Današnji koncert je kruna projekta koji smo provodili u zadnjih pola godine. Ovaj program je jako značajan, jer ima dvojaki karakter. Prvo, ima terapijski pristup djeci sa posebnim potrebama, a drugo, on ima integracioni –inkluzivni pristup prema problemima djece sa poteškoćima u razvoju. Zadovoljstvo je što su se profesori Muzičke škole Trebinje pokazali, ne samo kao nastavnici već i kao pravi pedagozi, pa čak i kao roditelji prema ovoj djeci“,, ocijenio je Mijat Šarović, izvršni direktor Udruženja roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama „Sunce nam je zajedničko“, dodajući da će se na polju muzikoterapije saradnja sa Muzičkom školom nastaviti i u narednom periodu.