Понедjељак - Петак: 7.00 - 15.00 часова

Završni okrugli sto projekta „Dnevni centri dobar način socijalne uključenosti djece i omladine sa posebnim ptrebama“

01.02.2011.

Ponedjeljak, 31.1.2011.godine

Danas je održan završni okrugli sto u okviru projekta “Dnevni centri dobar način socijalne uključenosti djece i omladine sa posebnim potrebama” na kome su predstavljeni rezultati istoimenog projekta, provedenog u Hercegovini u proteklih sedam mjeseci.

Projekat je finansirala Fondacije za socijalno uključivanje u Bosni i Hercegovini (FSU u BiH).

Projekat je implementiran u partnerstvu Udruženja roditelja djece i omladine  sa posebnim potrebama “Sunce nam je zajedničko”, koje je bilo nosilac projekta, i Centra za socijalni rad Trebinje, Centra za socijalni rad Gacko i Udruženja roditelja i prijatelja djece i omladine sa poteškoćama u razvoju ”Vedar osmijeh” Bileća. Iznos odobrenih sredstava u ovom projektu je 47.933,29KM, a sopstveno učešće nosioca projekta i njegovih partnera je 50% 24.470,76 Ukupna vrijednosti projekta je 72.404,05 KM.  Projekat je  implementiran  u  periodu  od 1.7.2010 do 31.1.2011. godine.

Na okruglom stolu su predstavljeni rezultati projekta  koje su ostvarili svi učesnici u projektu u proteklih sedam mjeseci, a ukazano je i na potrebu razvoja sličnih projekata, kako bi se povećao  kvalitet i obim socijalnih usluga u lokalnim zajednicama za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju. U okviru prezentacije prikazan je i film o dnevnim centrima za djecu i omladinu sa posebnim potrebama u ove tri opštine, a izloženi su i radovi koji su proizvedeni u okviru radne okupacije .