Понедjељак - Петак: 7.00 - 15.00 часова

Završni okrugli sto projekta „Istraživanje stanja i potreba porodica u riziku sa posebnim akcentom na porodice sa nasiljem“

31.10.2012.

Utorak, 30. oktobar 2012. godie

JU Centar za socijalni rad Trebinje u partnerstvu sa Odredom izviđača Trebinje, od 2.aprila do 31. oktobra 2012. godine realizovala je projekat: “Istraživanje stanja i potreba porodica u riziku sa posebnim akcentom na porodice sa nasiljem.”, koji je finansijski podržan iz sredstava FIGAP programa.

Danas je održan završni Okrgli sto na kome su prezentovani rezultati projekta “Istraživanje stanja i potreba porodica u riziku sa posebnim akcentom na porodice sa nasiljem“ kao i dokument „Porodice u riziku“ koji prikazuje rezultate istraživanja.

 

 

 

 

 

Cilj projekta je bio istraživanje i utvrđivanje stvarnog stanja i potreba porodica u riziku, sa akcentom na porodice sa ispoljenom disfunkcionalnošću i nasiljem, kako bi se razvile mjere i usluge u lokalnoj zajednici, u cilju adekvatnijeg  odgovora na potrebe porodica u riziku.

U okviru realizacije projekta anketirano je138 porodica, održane su radionice u devetim razredima osnovnih škola i edukativne radionice u 18 mjesnih zajednica, a obrađeni  rezultati  istraživanja prikazani su u dokumentu “Porodice u riziku”.

 

 

 

 

 

 

Ovim projektom utvrđeno je stanje i potrebe najugroženijih porodica u Trebinju, izvršena je senzibilizacija i podizanje svijesti lokalne zajednice o gender ravnopravnosti i problemima porodica u riziku, sa posebnim akcentom na porodice sa ispoljenim nasiljem i razvijene su mjere i usluge za porodice u riziku i djecu iz tih porodica.